Articol anti-pitziponceală

Sunt femeie, deci recunosc că am oarecare slăbiciune când vine vorba de trend-uri în materie de modă. Mai recunosc că mă dezgustă faptul că în România haina îl face pe om.  Nu există vreun local, pub sau restaurant în care să intri şi să nu fii măsurată din cap până în picioare de priviri critice. (să fie acesta motivul pentru care codul bunelor maniere spune că întotdeauna bărbatul intră primul pentru a feri femeia de privirile aţintite asupra ei?)

Anyway, am observat că treaba asta scade proporţional pe măsură ce ajungi în ţări occidentale şi că acolo chiar nimănui nu îi pasă dacă ai chef să ieşi în pijamale la o bere. Am avut ocazia să călătoresc în multe locuri şi să observ că un stil simplu şi casual atât în îmbrăcăminte cât şi în atitudine va da întotdeauna mai bine decât tocurile cui care lasă urme adânci în asfaltul încins de soare.

Voi împărtăşi câteva dintre regulile nescrise ale acestei industrii frumoase, experimentate pe propria-mi piele.

-Nu cheltui o avere! Nu hainele neaparat scumpe te fac să arăţi bine. Sunt persoane care sunt o dovadă de kitsch uman chiar şi cu branduri de renume pe ei, şi aici vorbesc de celebrităţi care fac alegeri şi combinaţii de haine total nepotrivite. Stilul îl dobândeşti din mediul în care creşti, din educaţie şi din anturaj.

-Shopping selectiv: Când ai acea nobleţe în sânge te vei opri în faţa unei vitrine pentru câteva secunde şi chiar dacă geanta este scumpă vei putea spune: E urâtă, nu merită banii! La fel vei spune şi în faţa uni genţi ieftine, dar care arată ok. La un moment dat vei ajunge să simţi trendurile şi să nu îţi achizţionezi în fiecare sezon cîte o colecţie nouă pentru că se demodează foarte repede. Imi vine în minte nebunia cizmuliţelor de vară din material croşetat…cum să cumperi aşa ceva? În timp, vei învăţa să te axezi pe hainele cu linii clasice, cu durată lungă de viaţă.

-Jeans şi tricou: Ce poate fi mai sexy decât o tipă în perechea potrivtă de jeans şi tricoul de bumbac perfect? Numai la noi vezi egări mulaţi, decolteuri prea adânci şi tocuri cu platforme… toate la un loc!

-Cămaşa albă: Se spune că imaginea ce defineşte senzualitatea unei femei nu este cea cocoţată pe tocuri de 15 sau cu fusta ridicată în cap, ci…îmbrăcată doar în cămaşa lui, cât să-i ajungă deasupra genunchiului cu o palmă. Văd des în filme imaginea asta, în care ea îmbină atât de frumos feminitatea cu masculinitatea cămăşii, căpătând trăsături androgine.

-şi mai lăsaţi photoshopu’ ăla deoparte 🙂

bog bun

3 comments On Articol anti-pitziponceală

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.