Despre smartphone-uri și contul tău de facebook

Voi aloca spațiu pe acest blog pe tematica marketing și telefoane mobile pentru motivul lesne de înțeles deja, dar mult mai bine explicat prin infographicul de mai jos. Pentru iubitorii de statistici, WebDAM, o companie din Silicon Valley fondată în 2005 de către 2 tocilari pasionați de bioinformatică, vine cu o analiză referitoare la utilitatea telefoanelor mobile în marketing. Ca punct comun între bioinformatică și acest infografic nu pot să spun decât că ambele sunt realizate, desigur, „la sânge”.

Întrucât mintea omului este selectivă mai ales când citește infografice de pe computerul de la birou, am să prezint succint principalele chestiuni abordate în imaginea de mai jos.

În 2013, au fost utilizate 1,4 miliarde de smartphone-uri , mai exact 1 om din 7 folosește 1 smartphone. Lucrurile devin și mai interesante dacă te gândești că aproximativ 57% nu recomandă companii care au un website sărăcăcios sau nu au deloc, ceea ce este un pas înainte pentru industria web. Lucrurile se leagă dacă ne gândim că americanul petrece aproximativ 2 ore navigând pe mobil, și la nivel de România Ghiță Ciobanul și prietenii lui de pe facebook 🙂

Am mai aflat ca Mobile Market Share-ul se dispută între cel mai popular sistem de operare ușor de ghicit- Android (52%) urmat de  Apple iOS (40%), cel mai popular smartphone  -Apple(41%) urmat de Samsung (25%) și cea mai populară tabletă -Apple iPad (88%) urmat de departe de Samsung Galaxy Tab (9%).

Dacă până acum ne simțeam bombardați de publicitatea televizată, ei bine, nu vom duce lipsă de ea nici pe telefoanele mobile. Facebook, de exemplu, a controlat în 2013, aprox. 16% din piața publicității mobile la nivel global, procent la care și telefonul tău a avut o contribuție! Este de ajuns să ne gândim că 2 din 3 smartphone-uri sau tablete utilizează rețele sociale  ceea ce face ca agențiile de publicitate  să aloce bugete mai mari prezenței digitale și sociale în detrimentul publicității convenționale (radio, TV, Outdoor)

mobile-marketing-landscape-infographic

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.