Grecia, ţi-o meriţi!

Ca să mă fac înţeleasă, nu sunt de partea Greciei, însă îi admir pentru faptul că îşi respectă poporul şi nu le-a îndesat pumnul în gură aplicând măsuri de austeritate. Nu, grecul nu va avea pensia tăiată, nici salarii reduse, nici tva-ul nu va creşte de la 19 la 23%. S-a spus nu în referendum, şi uite că nu s-a rupt cerul în două. Mai mult, jocul indolent a lui Tsipras a continuat.

Tratată ca o întâlnire de cafea, şi nu ca un ultimatum din partea Europei, Tsipras s-a prezentat marţi în faţa liderilor zonei euro, total nepregătit, cu o foaie mâzgălită cu câteva idei. Vă spun eu care erau ideile dânsului, aceea de a spune NU la orice întrebae din şedinţă gen: vă veţi plati datoriile faţă de Europa? -NU.  -Aţi venit cu un plan nou pentru a vă redresa în situaţia faţă de creditori?..-ăă….NU!

Şi cu toate acestea, temperata Uniune Europeană se poartă cu mănuşi cu Grecia, în timp ce ea i-o dă prin gură. Bine jucat, Grecia. Pe de altă parte, ceilalţi îşi continuă viaţa. Noi românii ne aliniem rutinei de zi cu zi, doar că observ cu stupoare că abonamentul meu  la telefon nu mai e 25 euro, ci e 25 de euro de criză, tu poate ai o chirie de plătit, care nu mai e 100 euro (450 lei) ci e 490 lei, sau poate că ţi-ai plănuit vara asta să îţi iei o maşină. Ai jucat „frumos” guvernule elen, pentru nesimţirea ta o întreagă Europă trebuie să plătească.

Pregătiţi pentru orice din partea Greciei, oficialii de la Bruxelles au pregătit un plan B, pentru a nu se mai lăsa surprinşi şi de această dată. La ora asta Grecia e proaspăt capitulată şi reformată. A acceptat într-un final creşterea TVA-ului  în sectoarele private la 23% , a produselor de lux la 13% şi a impozitului pe profit de la 26 şa 28 %. Nu ştiu de ce, dar tare mă bucur…Poate dacă nu ar fi jucat cărţile aşa, ar fi câştigat simpatia mea şi cred ca şi a Uniunii Europene. După toată tevatura asta, nu le rămâne decât să se achite înzecit faţă de planul iniţial pe care poporul elen l-a refuzat foarte trufaş. Grecia, ţi-o meriţi!

greece

 

1 comments On Grecia, ţi-o meriţi!

  • Si-o meritau decand cu alegerile de acum cateva luni. Economia incepea sa isi revina atunci, erau pe crestere, aveam un mic surplus acolo, dar sau gandit ei mai bine sa il cheme pe Tsipras. Daca lasau fostul guvern, cred ca le era mult mai bine acum. Culegi ce semeni, nu?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.