Jurnal de Covid – Ziua 1 testul Covid

A venit și rândul meu. S-a întâmplat în ziua de 10 noiembrie, când am fost pozitivată. Cum am depistat că am CO-vid? Cu o zi înainte am constatat că nu mai am miros, dintr-o întâmplare.

A doua zi, ca un cetățean conștiincios, am pus mâna pe telefon, (asta după ce m-am informat ce trebuie să fac și pe cine să anunț în cazul acesta) și am sunat prima data medicul de familie.

Este o mare incertitudine cu covidul ăsta și cu ce trebuie sa faci când sesizezi simptome. Suni medicul de famile, suni la DSP? Suni la Salvare? No one actually knows.

Prima oară am sunat la medicul de familie. I-am spus ca nu mai am miros. Și că vreau sa îmi fac testul. Bineînțeles, acest simptom nu este suficient ca să mi se facă testul gratuit pe loc, ci pe baza trimiterii se putea face în aproximativ o săptămână. Cum nu îmi permiteam să merg la lucru până mi se facea testul gratuit, știind că eu nu mai am miros, am sunat și la DSP pentru o a doua părere.

Mi-a răspuns o doamnă de la DSP cam șifonată, ca și cum aș fi deranjat-o de la ceva. Mi-a spus că lipsa mirosului nu este suficient pentru a mi se face testul gratuit. A, deci asta înseamnă că pot să ies în public și să transmit mai departe, dacă să zicem nu am posibilitatea financiară de a-mi face testul.

Așadar, pentru a fi testat gratuit de Covid, lipsa mirosului nu este justificatoare. În schimb, daca ai febra, stare generala proastă și dureri musculare este justificat să ai Covid. Ciudat, în 32 de ani de viață, când eram răcită, de nenumărate ori aveam febră, și dureri musculare, însă să imi pierd mirosul nu mi s-a mai întâmplat niciodată până acum.

Să nu uităm că și gripa are aceleași simptome, dar nu am auzit să îți pierzi gustul sau mirosul. Da, este ceva normal să îți pierzi mirosul, de ce sa te testezi de Covid?

Convinsă că sunt „pozitivată”, m-am dus și mi-am făcut testul. La privat. Că deh, la orice răceală banală îți pierzi mirosul..nu? Până la urmă de ce să îmi acopere statul costurile unui test, când sunt asigurată la sănătate decând am intrat în câmpul muncii?

Și ca să vezi, chiar a ieșit pozitiv, asta după ce primul test rapid a ieșit negativ și am insistat să îl mai facă odată. Abia la al doilea test care arăta pozitiv, au trimis la laborator mostrele pentru PCR.

Și iată cum era să plec cu un rezultat eronat la test, de la o clinică privată și să pun în pericol atât pe mine cât și pe cei din jurul meu. Aici ar trebui să găsesc o încheiere memorabilă..dar sunt încă consternată…Ce să faci…n-ai ce să faci.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.