Nu îți dorești să ai vreun „conflict” cu vreun influencer – Iată DE CE

Cei care ați intrat în urmă cu ceva zile pe blog ați citit cazul în care explicam cum am vrut eu să folosesc un cod promoțional promovat de un influencer pentru a-mi cumpăra niște haine de pe un site.

Am intrat pe site-ul corect, mi-am facut cont dar se pare că pe site a fost o eroare de vreun fel și nu s-a luat codul.

După ce am plasat comanda pe acel site, le-am dat un mail la departamentul de suport, iar ei mi-au comunicat că nu cunosc acel cod și că toate promoțiile se fac doar pe site-ul lor oficial, nu prin alții.

Atunci m-am dus la acest influencer și i-am cerut mai multe informații și am întrebat-o de ce nu pot folosi codul ei.

Am abordat-o pe mai multe canale, dar nu mi-a raspuns.

Am așteptat aproximativ o lună, n-am primit nici un răspuns, așa că am scris pe blog că toată povestea cu codul ei nerecunoscut oficial de site-ul care vindea hainele online, mi se pare a fi o țeapă.

Azi m-a abordat influencerul pe privat, cu amenințări, care începea cu : Dacă nu ștergi aberațiile alea PENIBILE, te dau în judecată. Să îți fie rușine, mi-e efectiv scârbă de oameni ca tine”.

Screenshot_20190212_161000

 

 

 

 

 

Nici nu mi-am revenit bine din ce citeam, m-a bombardat cu contractul făcut între ea si firmă, cu poze cu alte cliente care spuneau că lor le-a mers codul, la unele mai greu, la altele mai ușor, deci clar au fost ceva probleme pe site perioada aceea.

Am rugat-o frumos să nu mai fie agresivă în limbaj cu mine, pentru că i-am oferit dreptul la replică și am așteptat o lună după el. Cum și tăcerea e un răspuns, m-am apucat de scris.

Ideea este că după ce a văzut și mailurile primite oficial de la acel site a înteles (oarecum) punctul meu de vedere și a șters un story în care sincer nu știu cum vorbea dar avea legătură cu treaba asta. Și eu am șters postarea mea și mi-am cerut scuze că am făcut-o țepară, CĂ AM FOLOSIT UN COD ASOCIAT CU NUMELE EI CARE BASICALLY NU A MERS.

Deci să ne înțelegem, ea nu este țepară pentru că are contract. Problema e a mea și site-ului respectiv. Ea nu se bagă, să o rezolv eu direct cu ei. Ea „și-a făcut treaba”.

Screenshot_20190212_160329

 

 

 

 

 

 

 

 

Și mă dă în judecată. Și speră că știu să citesc contracte…

Sincer, m-a luat atât de tare încât m-am emoționat, și am șters postarea, să nu mă trezesc cu procese de defăimare. Nici măcar nu a interesat-o cum de partenerul ei de contract scrie în mailuri că nu recunoaște colaborările cu ea și să prezinte un pic de empatie la speța asta și să mă înțeleagă.

Screenshot_20190212_160146

 

Mi-a lăsat din nou un gust amar pentru că m-a deranjat MODUL abuziv în care m-a abordat, cum era vorba numai despre ea, despre imaginea ei, că ea nu e țepară și amenințări că mă dă în judecată și că are dovezi. De parcă blogul meu e citit de Obama 🙂

Bun, dar asta nu înseamnă că dacă ești mare influencer poți să vorbești în halul ăla. Toată lumea mi-a spus că la modul cum mi-a vorbit, am fost prea moale cu ea.

Dacă ești persoană publică, fi mai proactivă, să vedem cum putem să rezolvăm problema.

Chiar i-am propus să schimb postarea în care să întorc armele împotriva acelui site, care cu contracte și toate cele, nu recunoaște colaborări.

Într-o lume ideală, acest caz se putea rezolva printr-un mesaj de genul ăsta:

Influencer : „Salut, am văzut postarea ta pe blog. Îți menționez că eu am un contract de colaborare cu ei și voi face investigații referitoare la ce comunică ei mai departe despre această colaborare. Cât despre codul promoțional, la alte persoane a mers, e drept, nu din prima, dar o să lămuresc cu ei problema tehnică. Te rog să ștergi postarea referitoare la mine cum că dau țepe, altfel voi acționa pe căi legale. Din partea mea, vei avea tot concursul și le voi cere explicații. Imi cer scuze pentru inadvertențe, în numele lor.”

Scurt și la obiect.

În schimb, am primit asta… și feel free să vă dați cu părerea. Luați-o ca pe un experiment psihologic..voi cum ați fi reacționat în locul meu?

Screenshot_20190212_161000

 

 

 

 

 

 

PS: Am văzut că și alți blogări adevărați, nu ca mine, se iau de ea destul de hardcore, oare au procese pe rol de defăimare?

 

 

 

 

 

6 comments On Nu îți dorești să ai vreun „conflict” cu vreun influencer – Iată DE CE

 • Pingback: Ioana Grama amenință cu judecata când e prinsă cu o campanie falsă pentru 4F store ⋆ zoso blog ()

 • Well da au http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000813014&id_inst=3 dar asta nu inseamna ca daca ai dreptate nu trebuie sa te duci si la proces.

 • Incerci sa vorbesti frumos cu cineva care are reputatia de copil de mahala … vezi pe propria piele cum reactioneaza si apoi nu primeste un ignore/report/etc?

 • Avand vedere situatia in care te afli, o sa iti dau niste mici sfaturi juridice. Pe gratis.
  1. Intr-adevar conform legii fiecare cetatean are dreptul la imagine. Referitor la procesul pe care ea ti-l poate intenta, daca se ajunge in instanta (medierea nu are loc sau are loc si este un esec), este posibil ca verdictul sa te oblige sa platesti o suma de bani (probabil vor fi cerute zeci sau sute de mii de eur dar nicio instanta nu va obliga la plata pe parat cu suma exacta care a fost solicitata ci cu o suma mult mai mica) si la stergerea continutului la care se refera procesul.
  2. Din punctul meu de vedere fapta Ioanei Grama, prin punerea la dispozitia publicului a unui cod de reducere care nu a functionat, este o fapta penala, definita in codul penal sub forma de inselaciune. Daca ea are un contract cu magazinul online care este valid, prin care este autorizata sa puna la dispozitia coduri de reduceri, atunci detinatorii site-ului sunt vinovati de inselaciune. Daca detinatorii magazinului online impreuna cu Ioana Grama au realizat o schema prin care Ioana Grama promoveaza coduri de reducere false iar cumparatorul plateste toata suma nestiind ca respectivele coduri sunt false atunci detinatorii magazinului online au comis fapta de inselaciune iar Ioana Grama poate fi incadrata la complicitate la inselaciune. Sunt multe variante si este de resortul procurorilor sa faca lumina in acest caz.
  3. Nu orice contract ori fituica cu stampile si semnaturi care iti sunt aruncate peste ochi reprezinta un contract valid. Sunt niste repere care realizeaza validitatea contractului.
  4. Sfatul meu – mergi la politie si depune o reclamatie in care sa ii treci si pe detinatorii magazinului online si pe Ioana Grama. In acest caz trebuie sa faca lumina un organ competent al statului.
  5. Daca Ioana Grama revine cu amenintari spune-i scurt – te-am reclamat la politie si pe tine si pe detinatorii site-ului online. Si cu asta ai incheiat orice discutie cu ea.
  6. Din experienta iti spun – majoritatea persoanelor care raspund virulent si cu amenintari la o afirmatie pe care o faci sunt persoane care intr-o anumita proportie sunt vinovate.

 • Pingback: Super Bowl 2019 Wrap Up – Part II | Bogdana Corcoz ()

 • Sa te dea in judecata cu ce bani si pe ce fond?

  Nu cred ca isi permite un avocat, iar daca si-ar permite unul, acesta ii va explica de ce orice judecator din aceasta tara ii va respinge speta.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.