Pedeapsa cu moartea pentru un român de 21 de ani

Probabil unul din puţinele cazuri când faptul că eşti român îţi poate salva pielea o reprezintă şi situaţia de faţă. Problema stă în felul următor: Un român de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri. Tânărul a acceptat să facă transportul din Germania. Apoi a fost prins, judecat şi acuzat. Apoi s-a implicat şi secretarul de stat MAE, care semnalează că pedeapsa cu moartea contravine valorilor europene unde sentinţa capitală este inacceptabilă.

Acum, situaţia mi se pare uşor hilară. Adică tipul a avut avocaţi de acolo care se pare că nu şi-au dat foarte mult interesul şi  acum vor să atace decizia chiar dacă şansele sunt minime. Presiunile se fac la nivel de autorităţi cu Malaezia pentru un transfer de deţinuţi ca omul să îşi poată ispăşi pedeapsa în ţară, ca să scape de execuţie. Să mori român cu o pedeapsă capitală care nu se aplică în ţara ta, este chiar mega troll. Faza asta imi aminteşte de filmul ăla cu Richard Gere, – Red Corner. Oare tot procesul a fost în filipineză?

index

1 comments On Pedeapsa cu moartea pentru un român de 21 de ani

  • in filmul ala cu richard gere, cel putin eu asa imi aduc aminte, da, procesul a fost in chineza , dar inculpatul (adica richard ) a avut casti in urechi si din cind in cind i se mai si traducea…:) tare filmul oricum.
    norocul lui (al lui richard) e ca avocata (din oficiu) s-a indragostit de el si a crezut in nevinovatia lui( si el era totusi, american), si astfel filmul a fost cu happy end.
    in cazul romanasului nostru care i-o fi norocul?
    oare viata bate filmul……?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.