Victimele selfie-ului perfect sau despre noile etaloane ale frumuseții

Cred că trăim în cea mai sumbră perioadă a idealului feminin. O perioadă în care femeia este nevoită să trăiască sub presiunea socială a unui corp perfect, cu talie subțire, cu buze mari și sprâncene arcuite, cu filtre ireale ce se transpun pe pozele din rețelele sociale. Și constat în fiecare zi că până și eu ajung să mă lupt cu aceste influențe negative când mă uit de 2 ori la o poză înainte de a o posta ca să văd cum am ieșit. Toate facem asta, însă aici vorbim de limite și de momentul în care conștientizezi că nu vrei să devii o victimă a selfie-ului perfect. Mă întreb însă ce etaloane au fetele adolescente când văd ce e în jurul lor, în mass-media și pe rețelele sociale? Cât curaj trebuie să ai să te afișezi cu un coș pe față sau cu ceva kilograme în plus, știind că a doua zi colegii te vor vorbi la școală.

Selfie

Pentru o femeie, a fi frumoasă sau feminină nu înseamnă să ai corpul perfect, pentru că standardele de frumusețe nu trebuie să reprezinte o constrângere socială. Fiecare dintre noi avem standardul nostru de frumusețe și nu trebuie să ne ghidăm după unul general sau impus de mass-media.

De exemplu, mereu m-am simțit inconfortabil când mi se adresa replica: „Ce slabă ești. Ce mănânci de ești așa slabă?” Pentru mine acea întrebare era deranjantă pentru că nu fac eforturi să fiu slabă, ci dimpotrivă, încerc să pun kilograme în plus. Nu sunt nutriționist și nici nu am studii în domeniu, dar din experiența mea, este la fel de greu să pui masă musculară cum este să dai kilogramele jos. Așadar, eu niciodată nu m-am considerat având un corp ideal, asta nu înseamnă că nu sunt mulțumită de felul cum arăt.

Apreciez și respect femeile care fac eforturi în a arăta țiplă atunci când ies la o cafea, când duc gunoiul sau când plimbă cățelul, însă vreau să fac un apel către ele și să le întreb: Gândiți-vă dacă toate astea chiar merită? Dacă merită ca tenul să fie încărcat de machiaj zi de zi, sau dacă merită să-ți cari tot dulapul de haine în vacanțe pentru poza perfectă? Dacă merită să găsești lumina bună în loc să te bucuri de ea fără a fi cu telefonul în mână? Toate astea fac din noi niște victime a unei societăți devoratoare de conținut,bazat doar pe aparență.

Meghan Markle
Sursa: Pinterest

Cu toate astea, naturalețea este cea mai sofisticata formă de eleganță. Să luăm exemplul lui Meghan Markle care a ales la nunta ei să se machieze cu un BB Cream, nici mascara cu fond de ten, pentru a fi cât mai naturală. Iar rezultatul a fost remarcat de cei mai prestigioși critici de modă/frumusețe.

Naturalețea este un trend pe care încep să îl observ și în online și mă bucur când dau peste exemple care atestă acest lucru. Navigând pe o aplicație de shopping online, observ că în sfârșit se promovează corpul uman în diversitatea și naturalețea lui. Mai mult, e vorba de controversatul corp feminin.

Fără etaloane, fără complexe și cu multă asumare. Asta a ales Fashion Days să promoveze, prin aplicația lor, descărcată de milioane de utilizatori. Și aici nu vorbesc de o promovare per se, ci pur și simplu de faptul că au ales modele cu corp „normal” care să pozeze pentru anumite linii de haine și mai mult, chiar pentru haine sport. Well done, @FashionDays.

 

*Acesta nu este un articol sponsorizat. Sunt deschisă însă dacă se dorește o colaborare. :)

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.