Ştiu un banc prost de Sărbători!

Hai să o luăm uşor aşa, ca de sărbători. Cântăm colinde, râdem, mâncăm, facem urări pe facebook şi pe telefon la oameni cu care nu am vorbit tot anul, că doar trebuie să fim mai buni. Până când dau de o reclamă la televizor. Şi de data asta nu mă mai pot abţine. Este cireaşa de pe …cozonac al acestui sezon. Imaginează-ţi scenariul: Te duci la colindă la uşa greşită, aşteptând să îţi deschidă total altcineva, ah nu…asta chiar s-a întâmlat pe bune. Însă ce urmează să descriu sper să fie doar ficţiune.

Mergi cu gaşca ta de prieteni cool la bunica ta să o colinzi. Le spui prietenilor: Hai să mergem şi la bunică-mea ca mai nou de sărbători e cute să mergi pe la bătrânii tăi, să-ţi faci o poză cu ei şi să pui pe facebook ceva postare cu „generaţii…etc”, decând cu #bunicideduminică şi de astea.

Dar cum să mergi să o colinzi pe bunica ta, să baţi la uşă, să o întrebi dacă primeşte cu colinda, să spună că primeşte 100%, să o mai întrebi odată, să te mai asigure încă o dată că primeşte, si dupaia  tu să îi spui: bine, atunci venim mâine. Cadru pe privirea bunicii care a rămas perplexă, singură în faţa uşii,  parcă fiindu-i greu să înţeleagă ce tocmai s-a întâmplat sau dacă a zis ceva greşit.

 

Măi TELEKOM, momente de astea nu sunt de shareuit, pentru că nu sunt cool. Sunt momente de golăneală şi de bătaie de joc faţă de oamenii în vârstă care cunosc însemnătatea tradiţională a colindului. De sărbători uşile ne sunt invadate de copii care se reped în casele noastre, cântă mecanic colinzi, le lungesc sau le scurtează ca să îşi umple plasele de mâncare şi mai ales de bani, impersonal, repede şi intrusiv.

Şi tu măi Telekom, laşi o bunicuţă aranjată festiv, cu mărgele la gât şi vorbă dulce, perplexă, în faţa uşii deschise larg pentru colindători. Sărbătorile nu sunt mai amuzante dacă sunt „reinterpretate” prin farse de prost gust, pentru că de data asta shareuiesteFericit cu Telekom mi se pare un banc prost. Eu nu i-aş face asta bunicii mele ca mai apoi să postez filmarea  pe site-ul vostru de sezon.

Şi P.S: ce e aia magento, frate? E toată ziua ţiclam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.